Brödbaggar i köket

Oh nej, jag fick brödbaggar hemma. De måste komma från ett paket hårdbröd för då jag läste på Anticimex så var det viktigt att hitta källan. Det kryllade verkligen av dem i paketet så det åkte i soporna direkt. Brödbaggar är inte farliga för oss människor utan det är att de ger en äckelkänsla samt att de äter dina torrvaror. De gillar framför allt hårda torrvaror som pasta, nötter och hårdbröd men de äter väl i stort sett allt. Det är ovanliga är att de till och med äter nikotin, men jag vet inte hur det fungerar med nikotinfritt snus. Som tur var är det inte svårt att bli av med dem. Jag följde tipsen som var på nätet, vilket var att slänga de öppnade förpackningarna, dammsuga väldigt noga samt rengöra med rengöringsmedel. Läste även ett husmorstips om att skvätta ättika i skafferiet. Det är tråkigt med brödbaggar i köket men det är faktiskt inte en sådan stor katastrof som första intrycket och känslan är.

En brun bagge
Hårdbröd med frön

Lämna en kommentar